Állásajánlatok
Mit jelent az energetikai audit teljessége?
Mit jelent az energetikai audit teljessége?

Az energetikai audit egy olyan komplex vizsgálat, amely az épületek, folyamatok, és a szállítás veszteségeit tárja fel és ad megoldást a rendszerek energiafogyasztásának csökkentésére.


Az energetikai auditnak a vizsgált rendszer energiafogyasztásával, a terhelési profilokkal kapcsolatos naprakész, mért és visszakövethető műveleti adatokra kell épülnie, valamint ki kell terjednie az épületek vagy épületcsoportok, ipari műveletek vagy létesítmények energiafogyasztási profiljának részletes felülvizsgálatára, beleértve a szállítást is.

Az auditnak tehát teljes körűen kell foglalkoznia az épületekkel, a tevékenység technológiai folyamataival és a szállítás, közlekedés energiahatékonysági vizsgálatával.

Épületkarbantartási, fenntartási jellegű szolgáltatói tevékenység végzése esetében, amennyiben nincsen a vállalatnak tulajdonában épület, az energetikai audit teljessége a szolgáltatás
folyamatának és a kapcsolódó szállítási folyamatok vizsgálatát jelenti, tekintve, hogy a karbantartott épület a szolgáltatásnak csak a tárgya. Ebben az esetben az épület auditálási kötelezettsége az épület tulajdonosát terheli, amennyiben nagyvállalatnak minősül.