Állásajánlatok
Hírek
Kockázatok és hozamok előadás

Budapesten két helyszínen tartottunk előadást energetikai szakreferensek részére az energiamenedzsment technikai eszközeiről, méréstechnológiai módszerekről, az ISO 50001-ről valamint az energiahatékonysági beruházások társasági adókedvezményéről.

További részletek
Energiahatékonyság a középületek felújításában
Energiahatékonyság a középületek felújításában

Az energiahatékonyság egyre nagyobb szerepet játszik a középületek felújításában is; erre a tényre irányítja rá elsősorban a közszféra figyelmét az Európai Unió INTERREG EUROPE 2014-2020 Programja által finanszírozott „REBUS – REnovation for Energy efficient BUildings” elnevezésű projektje.

További részletek
InnoEnergy Acceleration Prime Magyarország 2018
InnoEnergy Acceleration Primer Magyarország 2018

Az EH Invest 2018 tavaszán útjára indítja díjmentes vállalkozásfejlesztési programját Magyarországon. A képzés az energiaipar, okos városok, mobilitás és közlekedési szektorok startupjainak, ötletgazdáinak ajánlott és belépést jelent az InnoEnergy befektetéseihez.

További részletek
Napsugárzás, napfénytartam és felhőzet Magyarországon

Az éghajlat kialakításánál alapvető az a sugárzó energia, amely a Napból a földfelszínre jut. A besugárzás területi eloszlását két tényező határozza meg: a földrajzi szélesség, valamint a felhőzet mennyisége. Hazánk területén az országon belül tapasztalható kis szélességkülönbség miatt a döntő szerepet a felhőzet játssza.

További részletek
TAO kedvezmény
TAO kedvezmény

Akár 15 millió eurónak megfelelő adókedvezményt is kaphatnak azok a vállalkozások, amelyek az elmúlt egy évben energiahatékonysági beruházásba kezdtek. A kedvezmény a fizetendő társasági adó legfeljebb hetven százalékát érheti el.

További részletek
CNG üzemanyag ellátás
CNG üzemanyag ellátás

A tavalyi évben 55 százalékkal nőtt a CNG-értékesítése Magyarországon. A 2016-os egész évet tekintve összesen 12,4 millió köbméter bio- és földgáz üzemanyagot használtak fel járművek hajtására. Ez markáns növekedést mutat a gázüzemű közlekedés irányába.

További részletek