Állásajánlatok
Adóalap-csökkentő lett a vállalati energiahatékonyság
Adóalap-csökkentő lett a vállalati energiahatékonyság

2017-től minden magyar vállalat csökkentheti társaságiadó-alapját, ha végső energiafogyasztás-megtakarítást eredményező beruházást hajt végre.

Az adótörvények között egy nagyon fontos új adóalap-csökkentő passzust fogadott el a Parlament november végén, mely komoly lökést adhat a vállalati energiahatékonysági beruházásoknak. A Magyar Közlönyben 2016.november 25-én megjelentek szerint az adózó adókedvezményt vehet igénybe energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás üzembe helyezése és üzemeltetése esetén a beruházás üzembe helyezését követő adóévben - vagy döntése szerint a beruházás üzembe helyezésének adóévében - és az azt követő öt adóévben.

Legfeljebb a beruházás 30%-a lehet – a beruházáshoz igényelt összes állami támogatással együttesen - a kedvezmény mértéke és nominálisan a felső határ 15 millió euró. Ez a kedvezmény kisvállalkozásoknak nyújtott támogatás esetén 20 százalékponttal, középvállalkozásoknak nyújtott támogatás esetén 10 százalékponttal növelhető.

Megújuló energiaforrásból nyert energia felhasználását célzó beruházás vagy beruházásrész tekintetében adókedvezmény abban az esetben vehető igénybe, ha a beruházás vagy beruházásrész energiahatékonyság növekedésével jár.


MAGYAR KÖZLÖNY 182. szám

2. A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény módosítása

 Forrás: mehi.hu 2016. 11.25.

 

Szeretne energiacélú beruházást indítani és igénybe akarja venni a TAO kedvezményt?

Díjmentes szakmai konzultációt az alábbi elérhetőségeinken kérhet! 

solverenergy@solvergroup.hu

 

  e-mail:   solverenergy@solvergroup.hu
  telefon:  36 1 2200 661

 

 

 

 

 

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!