Állásajánlatok
Construma építőipari szakkiállítás
Construma építőipari szakkiállítás

Idén április 5. és 9. között rendezik meg a Construma építőipari és otthonteremtési szakkiállítást, a Hungexpo vásárközpontban. Hat pavilonban több mint 20 ezer négyzetméteren 17 ország csaknem 700 kiállítója várja az érdeklődőket.

Az idei 36. Construmára minden eddiginél több látogatót várnak, legalább 60 ezer vendégre számítanak a szervezők. Az első három napon szakmai programok zajlanak, középpontba állítva az ágazati munkaerő problémát, hétvégén pedig az építkező-felújító nagyközönséget várják.

A Construma otthonteremtési kiállítási csokor az építőipar mellett a lakberendezés és a dizájn, a kerttervezés, kertépítés, és a fűtés, szellőztetés, klíma, megújuló energia témákból áll össze - sorolta. A Construma a kelet-közép-európai régió legjelentősebb építőipari szakkiállítása.

A látogatók 75 százaléka szakmai látogató. Idén vállalták a szakmák népszerűsítését, a tetőfedő, fűtésszerelő, kőműves, burkoló, vagy díszkertész szakmákban, szakoktatók szakiskolai és egyetemi csoportokat hoznak a kiállításra, akiknek külön programokat szerveznek.

Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ) elnöke arról beszélt, hogy 2000 milliárd forintos teljesítményt várnak 2017-ben az építőipartól, ami 10 százalékos növekedésnek felel meg. Várakozásai szerint egyenletes bővülés várható az ágazatban és minden hozzá kapcsolódó alágazatában a következő két-három évben, jelentős a rendelésállomány bővülése. A brüsszeli források lehívása feszültségeket fog okozni, a magánbefektetők és lakossági beruházások élénkülésével szemben.

Az építőipar tízéves recesszión van túl, az idei év "megrendelési sokkot" fog okozni - jelezte. Jelenleg 20 ezer lakás van kivitelezés alatt, 36 ezer pedig engedélyezve.

A Construma idei partnerországa India, az ország két pavilonjában több mint 300 négyzetméteren jelenik meg. India mellett Ausztria, Csehország, Kína, és Taiwan is bemutatkozásra készül. A kiállításon a Randstad humán erőforrás tanácsadó állásbörzét is szervez, ahol nem csak állásajánlatokkal, hanem tájékoztatással, előadásokkal is készülnek önéletrajzírás vagy állásinterjú témákban.

 

forrás: MTI

2017. március 30.

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!