Állásajánlatok
E-autók akkumulátorai készülnek Gödön
E-autók akkumulátorai készülnek Gödön

Az autógyártó vállalatok többsége komoly erőforrásokat fordít az elektromos járművek fejlesztésére, ezáltal az akkumulátorok jelentősége is folyamatosan nő. Az újjáéledő gödi Samsung gyárban is ilyen akkumulátorok készülnek majd hamarosan.

Csang Sze-ung, a Samsung SDI elnöke úgy nyilatkozott, az európai piacra szánt elektromos autók akkumulátorainak gyártása zajlik majd a gödi üzemben, amelyben a legfejtettebb, környezetvédelmi szempontból is kiemelkedő gyártási technológiát állítják üzembe. A vállalat elnöke szerint a közeljövőben az elektromos autók eladásának robbanásszerű növekedése várható, ezért a cég nagy erőfeszítéseket tesz az európai gyártás beindítására, meg akarja erősíteni jelenlétét a kontinensen.
– A százmilliárd forintos beruházás keretében 600 új munkahely jön létre – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki hozzátette: az autóipar 21. századi fejlődése a digitalizációról, az elektromos meghajtás elterjedéséről szól, a beruházással pedig Magyarország még inkább a legfontosabb autógyártók látókörébe kerül.

Az e-autók és hibrid gépjárművek elterjedése Magyarországon is egyre nő: míg év elején mindössze háromszáz jármű kapott zöld rendszámot, szeptember elejére a számuk megközelítette az ezeregyszázat.

Drasztikus lépés Norvégiában
A norvég Nemzeti Közlekedési Terv előírása szerint 2025-től nem helyeznének üzembe több benzin- vagy dízelüzemű gépjárművet, csak elektromos vagy hibridhajtásút. A korlátozást 2030-tól a hajókra is kiterjesztenék, és a légi közlekedésben is növelnék a bioüzemanyagok arányát. A forgalomba helyezett új kocsik között az elektromos és plug-in hibrid autók aránya az országban elérte a harminc százalékot. A tervezetről jelenleg társadalmi vita folyik.

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!