Állásajánlatok
1 millió hibrid és elektromos autó Németországban 2020-ig
1 millió hibrid és elektromos autó Németországban 2020-ig

A német kormány szerdán jelentette be új csomagját, amellyel növelni szeretnék az elektromos és plug-in hibrid autók számát az országban. A tervek szerint 2020-ra egymillióra növelnék az ország zöld autóinak a számát (jelenleg nagyjából 50,000 ilyen jármű van forgalomban Németországban), többek között egy összesen egymilliárd eurós támogatási alappal ösztönöznék a vásárlókat. Az új cél eléréséhez ez azonban nem tűnik elégnek, hiszen nagyjából 500,000 autó számára juthat a támogatásból.

Németországban az alábbi kedvezményekkel számolhatnak a vásárlók:

  • €4,000 támogatás az elektromos és €3,000 a plug-in hibridekhez
  • 10 év mentesség a gépjármű adó alól ( eddig 5 év volt ez az időszak )
  • 25 százalékkal kevesebb adó az elektromos áramra olyan munkahelyek számára,
    amelyek biztosítják alkalmazottaik számára az elektromos autók töltését

A támogatáshoz szükséges pénzügyi forrásokat a kormány és az autóipar egyenlő arányban fogja biztosítani. A németországi töltési infrastruktúrára további €300 milliót költenek majd.

A Nissan eladásai már most is növekedést mutatnak, így joggal számíthatunk egy óriási emelkedésre az elektromos autók eladásának számában. Németország rövidesen Európa legnagyobb EV piacává válhat. Az új program május végétől lép érvénybe, így tényleges eredményekre először júniusban számíthatunk. A cél eléréséhez az eddigi havi eladásokat hétszeresére kéne növelni a jövőben. Kíváncsian várhatjuk a fejleményeket.

A németországi kedvezményekről további információk itt és itt elérhetőek.

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!