Állásajánlatok
Energiafelhasználás vagy az energiaárak csökkentése?
Energiafelhasználás vagy az energiaárak csökkentése?

A kérdés aktuálisan másképp is felvethető? Energiatudatosság vagy Aladdin csodalámpása?

Az ISO 50001 energia-menedzsment szabvány vállalati alkalmazásának gyors népszerűségét látni annak megjelenése óta. Mindezt számos vállalati tanúsítás bizonyítja, egyben mutatva azt, hogy a vállalatok felismerték az ebben rejlő előnyöket, keresik az energiatudatosság felé vezető hatékony irányokat.

A nemzetközi politikában a növekvő energiafelhasználás és emelkedő energiaköltségek kezelésére adott válaszok egyre inkább az állam és vele együtt a globális környezet kollektív felelősségét vetik fel. Számos államközi vagy világszervezeti konferencia témája a megújuló energia hasznosíthatósága, a CO-kibocsátás csökkentése vagy épp az éghajlat-változás.

Épp itt az ideje, hogy a fogyasztók vagy a magánvállalatok is energiatudatosabb működés, gazdálkodás és életmód meghonosítása érdekében hozzanak belső intézkedéseket. Az ISO 50001 energia-menedzsment rendszer bevezetése, az energia auditálás, az épületek energetikai hatékonyságának vizsgálata megadhatja erre a választ.

Miközben a világ gazdagabb fele a hagyományos energiahordozók egységárainak növekedése miatt úgy csökkenti energiaszámláját, hogy hatékonyabban akar gazdálkodni a felhasználással, addig a hazai kormányzati intézkedések árszabályozással csökkenő egységárakat kényszerítenek ki.

Vajon a hazai kormánymódi, a direkt árszabályozás vagy az energiatudatosabb felhasználásra ösztönzés a helyes válasz a növekvő energiaköltségekre?

Ki-ki maga döntse el a számára legízlésesebb választ, de addig is, míg ezen gondolkodik, nem árt, ha körülnéz, mivel csökkenthetné az elektromos áram vagy épp a földgáz-felhasználásnak mennyiségi mutatóit. Az idő, ahogy az energia is, pénz.

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!