Állásajánlatok
Új nyomtatványok az energetikai auditáláshoz
Új nyomtatványok az energetikai auditáláshoz

Megújult az energetikai auditorok és energetikai auditáló szervezetek adatszolgáltatásához szükséges nyomtatvány, valamint az energetikai auditálására kötelezett nagyvállalatok regisztrációjához kapcsolódó űrlap.

Az adatlapot ezentúl módosításként is be lehet nyújtani. Ebben az esetben a módosító nyomtatványon szereplő adatok felülírják a korábban beküldötteket, erre tekintettel a teljes adatállomány megadása szükséges, nem csak a módosítással érintett adatrész.

Az új MEKH_AUDIT űrlapon lehetőség nyílik a megbízó adatainál a származási ország megjelölésére. Ha ez nem Magyarország, akkor a program eltekint a cégjegyzékszám, valamint az adószám megadásától.

MEKH_NVREG nyomtatvány újdonsága, hogy a folyamatban lévő energetikai auditálást vagy az ISO tanúsítvány beszerzését is fel tudják tüntetni az adatszolgáltatók.

A módosított adatlapok megfelelő kitöltését továbbra is Kitöltési útmutató segíti.

Az energetikai auditorok és auditáló szervezetek adatszolgáltatását, a nagyvállalatok négyévente kötelező energetikai auditálását, és nagyvállalatok regisztrációját az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény írja elő.

A nyomtatványok új verziója letölthető az alábbiakban, illetve a Hivatal honlapján megjelent korábbi tájékoztatásoknál:
Auditálásra kötelezett nagyvállalatok regisztrációja (LINK)
Adatszolgáltatás energetikai auditálásról (LINK)

Letölthető dokumentumok:
Nyilatkozat nagyvállalati regisztráció teljesítéséhez (MEKH_NVREG) (JAR)
Energetikai auditról történő adatszolgáltatás (MEKH_AUDIT) (JAR)

Forrás: mekh.hu 2016.11.21.

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!