Állásajánlatok
Újabb pályázatok épületek energetikai korszerűsítésére.
Újabb pályázatok épületek energetikai korszerűsítésére.

A felhívások célja a megyei, települési, illetve nemzetiségi önkormányzatok épületállományának energetikai szempontú fejlesztése és a megújuló energiaforrások használatának elterjesztése.

A fejlesztések esetében támogatható az önkormányzati tulajdonú épületek hőszigetelésének korszerűsítése, épületgépészetének fejlesztése, illetve a megújuló energiaforrások fokozottabb kihasználása. További fontos szempont, hogy az egyes beruházások a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátás csökkentését szolgálják. A fűtési, hűtési, villamos energia igény kielégítése történhet biomassza alapú megújuló energiával, geotermális energiával, valamint napelemek létesítésével.

A felhívásokra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 89,1 milliárd forint, a támogatási kérelmek benyújtására mindkét felhívás esetében 2016. április 22-től 2016. szeptember 30-ig van lehetőség.

További információk az energiahatékonysági korszerűsítésekre vonatkozóan itt, míg a megújuló energia alkalmazásához kapcsolódóan itt érhetők el.

Forrás: mekh.hu

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!