Állásajánlatok
Energiamenedzsment és audit
Energiamenedzsment és audit

Kötelező energetikai audit

Az Európai Unió energiahatékonyságról szóló 2012/27/EU  direktívájának célja az energiahatékonyság javítása minden szektorban.

 

Az irányelveknek megfelelően  minden 250 főnél nagyobb létszámú, vagy legalább ötven millió euró árbevételt elérő vállalatnak energetikai auditot kell végeztetnie. Az energetikai auditot négyévente meg kell ismételni.

 

Mentesül a kötelező energetikai auditálás alól az a nagyvállalat, amely az EN ISO 50001 szabványnak megfelelő, tanúsított energiagazdálkodási rendszert működtet.

 

A törvény valamint a kapcsolódó végrehajtási rendelet teljes szövegét letöltheti oldalunkról is.

2015. évi  LVII törvény az energiahatékonyságról

122/2015. (V.26) Kormányrendelet az energiahatékonysági törvény végrehajtásáról

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Feladatok a 2012/27/EU irányelv átültetésével
kapcsolatban – energetikai auditok  Hevesi Zoltán Ajtony helyettes államtitkár

 

Energetikai Audit végzése

 

Az energiaveszteségek feltárásával, fejlesztési javaslattétellel, beruházás-hatékonysági elemzésekkel jelöljük ki az energiahatékonyság növelésének lehetőségeit, elősegítve épületek, létesítmények, ipari és szolgáltató üzemek teljes energiafogyasztásának csökkentését.

 

Az energetikai auditálás elvégzésében szakmailag felkészülten, megfelelő jogosultságokkal állunk minden vállalat rendelkezésére.

 


  Teljes cikk szolgáltatásunkról:

  Üzleti megoldások/Energetikai audit

 

Energetikai szakreferensi szolgáltatás

2016. december 21-től az energiahatékonysági törvény végrehajtásáról szóló 122/2015-ös kormányrendelet alapján kötelező egy független energetikai szakreferens igénybe vétele azon  gazdálkodó szervezetek számára, amelynek a tárgyévet megelőző 3 évben az éves energiafelhasználásának átlaga meghaladja

  • a 400 000 kWh villamos energiát, 
  • a 100 000 m3 földgázt vagy 
  • a 3 400 GJ hőmennyiséget.

A szakreferenseket a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál kell bejelenteni.

Kérje energetikai szakreferens szolgáltatásunkat! 

Teljes cikk szolgáltatásunkról: http://solverenergy.hu/energetikai-szakreferens

 

MSZ EN ISO 50001 bevezetése

A nemzetközi kutatások azt bizonyítják, hogy a vállalati energiahatékonyság javításának első lépése a tudatosság megteremtése; odafigyeléssel, az energiafogyasztás ésszerűsítésével, a fogyasztás mérésével és ellenőrzésével az energiafelhasználás mintegy 10%-kal csökkenthető. Az energiafelhasználás tudatosítása olcsó, beruházást alig igényel, elsősorban a szemlélet és a vállalati gyakorlat megváltoztatását igényli. Az ISO 50001-es energia irányítási szabvány épp a hatékony energia felhasználás és a szabályozott energia gazdálkodás megteremtését jelenti Önnek.

 

A szabvány célja az energiaköltségeknek, az üvegházhatású gázok kibocsátásának és az egyéb kapcsolódó környezeti károsító hatásoknak csökkentése. A költség-megtakarítások már a bevezetés korai szakaszában, mérhető módon jelentkeznek.

 


Teljes cikk szolgáltatásunkról:

Üzleti megoldások/Energiamenedzsment

 

 

Lépjen kapcsolatba velünk!

solverenergy@solvergroup.hu

 

  e-mail:   solverenergy@solvergroup.hu
  telefon:  36 1 2200 661

 

 

 

 

 

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!