Állásajánlatok
Adatgyűjtés - hőmérséklet és páratartalom elemzésére

Egy hőmérsékletmérő segítségével pontos képet tudunk kapni a helyiségek hőmérsékletéről és hőingadozásáról. A falakra telepített termoelemes hőmérő segítségével elegendő adatot tudunk szerezni ahhoz, hogy abból képesek legyünk kiszámolni a falak hőátbocsátási tényezőjét, azaz U-értékét. Ennek köszönhetően az épületenergetikai számítások eredményei pontosabbak, a valós állapothoz minél közelibb értékeket vesznek fel.

A gyorsanbeálló merülő flexibilis hőelem segítségével folyadékok hőmérsékletét tudjuk megmérni. A hőmérsékletmérővel tehát helyiségek és melegvizes rendszerek hőmérsékletét is meg tudjuk állapítani.

A túl párás környezet ugyanúgy káros, mint a túl száraz.  A túl párás környezetnél kicsapódik a levegőben jelen lévő víz, sőt hosszútávon penészesedést okozhat a helyiségben. A túl száraz klíma szintén kerülendő emberi tartózkodású helyiségek esetén, ugyanis élettanilag káros hatással jár.  A pártartalom mérő eszközzel számszerűsíthető a helyiségben lévő relatív páratartalom értéke, mely adat segítségével vélemény alkotható az adott állapotról.

A hőmérsékletet és páratartamot mérő adatgyűjtő, azaz data logger segítségével hosszabb idejű adatmérést és adattárolást tudunk elérni. Ennek következtében egy időszakot tudunk kiértékelni, az adott időtartamban fellépő változást tudjuk szemléltetni. A készülék képes online is kommunikálni a központi szoftverrel, így nem igényli a folyamatos jelenlétet. A feltöltött adatokat grafikonon tudjuk szemléltetni a gyorsabb és egyszerűbb átláthatóság érdekében. A kiértékelés során felderíthetőek a periodikus változások, illetve kiugróan magas vagy alacsony értékű időszakok is, melyek okát az időskála segítségével be tudunk azonosítani.