Állásajánlatok
Átadták Európa első LNG folyami töltőállomását Kölnben
Átadták Európa első LNG folyami töltőállomását Kölnben

Az új kölni LNG üzemanyag-állomás része a PitPoint LNG terveinek, amelynek célja az európai LNG-infrastruktúra fejlesztése a nagy teherbírású közúti és vízi szállításhoz. A projektet az Európai Unió 25%-ban társfinanszírozta. A kölni kikötő választásának fő oka az állomás stratégiai elhelyezkedése Bázel és Rotterdam között, Európa Ten-T viziútvonala mentén, valamint a helyszín kiváló közúti megközelítése

CSÖKKENŐ EMISSZIÓ ÉS JOBB LEVEGŐMINŐSÉG

Az LNG a legtisztább üzemanyag, amely jelenleg elérhető a (nehéz) tengeri hajózásban. Az LNG használatának legnagyobb előnye a finom részecskék és az NOₓ kibocsátásának csökkentésében rejlik. A jelenlegi európai kibocsátási szabványok (CCNR II) alapján az LNG-üzemű motorok 20% -kal kevesebb CO2-t, legalább 80%-kal kevesebb NOₓ-t és több, mint 99% -kal kevesebb finom részecskét termelnek, mint a dízelüzemű motorok. Ezen káros anyagok jelentős csökkentése közvetlen pozitív hatással lesz a levegő minőségére. Az LNG-t átmeneti üzemanyagnak és a még tisztább, és szén-dioxid-semleges bio-LNG felé vezető lépésnek tekintik.

LNG-ÜZEMANYAGOK GYORSABB ÁTADÁSA

Európa legforgalmasabb vízi útja mentén, az új, shore-to-ship folyami töltőállomás mellett újabb pozitív lépés történt az LNG-infrastruktúra fejlesztésében, amely megkönnyíti az LNG, mint tengeri szállítás üzemanyagának felvételét. Az új folyami töltőállomás jelentősen meggyorsítja a töltési folyamatot. Korábban az LNG-üzemű hajóknak kérelmet kellett benyújtaniuk és egyeztetniük kellett az LNG töltésének, vásárlásának idejét és módját. Eddig az LNG üzemű hajók töltése csak teherautóról hajóra vagy bunkerhajóról hajóra volt lehetséges. Azonban, a kölni shore-to-ship töltés most gyorsabban és könnyebben elvégezhető az állomás erős szivattyúival. Ezenkívül, a shore-to-ship állomás 24 órán keresztül üzemel, professzionális mérnökök állnak rendelkezésre töltési szolgáltatások nyújtására.

"Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy üdvözölhetjük Európa első állandó folyami LNG-töltőállomását Köln kikötőjében. Ez egy újabb építőköve a fenntartható és környezetbarát közlekedésre összpontosító megközelítésünknek. Az LNG-ről ismert, hogy megbízható és tiszta alternatív üzemanyag, amely segít különösen a szennyezőanyag-kibocsátás csökkentésében. Ezért tekintjük az LNG használatát fontos lépésnek a közlekedési logisztika fenntartható jövője felé. " – mondta Jan Sönke Eckel és Wolfgang Birlin, a RheinCargo a kikötő üzemeltető ügyvezetői.

Az LNG-bunker állomás megnyitása fontos előrelépés a vízi szállítás szempontjából. Az LNG megfelel a legszigorúbb kibocsátási előírásoknak, és lehetővé teszi a tisztább szállítást. A töltőállomás az ellátási lánc együttműködésének eredménye. Szállítókkal, kikötő társaságokkal, hajózási társaságokkal, szállító társaságokkal és az Európai Unió támogatásával együtt jött létre az állomás, az európai belvízi hajózás fenntarthatóbbá tétele érdekében. A cél, az LNG használatának elterjesztése, a 100%-osan tiszta közlekedés megteremtéséhez 2030-ig.

A PITPOINT-ról

A PitPoint független piacvezető alternatív üzemanyag-szolgáltató Hollandiában, Belgiumban és Németországban. Tiszta üzemanyag-megoldásokat kínál, amelyek a CNG (beleértve a zöldgázt), az LNG, a hidrogén (H2) és a villamos energia biztosítása a közúti és a tengeri szállítás területén. A PitPoint feladata, hogy aktívan támogassa a tiszta üzemanyagok használatát a 2030-as célok elérése érdekében.

2017 májusában a PitPointot megvásárolta a Total Group. A Total törekvése, hogy a felelős energiaszolgáltatóvá váljon, és a PitPoint küldetése, hogy a jövő generációinak tisztább bolygót biztosítson, összhangban állnak. A PitPoint integrációja felgyorsítja a Total stratégiáját az alacsony szén-dioxid-kibocsátású üzletág bővítésére.

A PitPoint a 2020-as év végéig további 3 LNG kamion töltőállmást nyit Belgiumban és 5 kutat Németországban. Számításaik szerint, az LNG üzemanyagra való áttéres azon szállítmányozók részére rentábilis, akik évente több, mint 100 000 km-t tesznek meg, illetve 25.000-30.000 kg LNG-t használnak fel.

 

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!