Állásajánlatok
Hírek
A koronavírus járvány hatása a légszennyezettségre

Koronavírus: A légszennyezés és a CO2 ugrásszerűen csökken a vírus terjedésével. 

A szerző megállapításai szerint néhány városban és régióban a légszennyező anyagok és az üvegházgázok szintje jelentős csökkenést mutat, mivel a koronavírus életünk minden területét érinti, beleértve a közlekedés minden formáját és az ipari működést. 

További részletek
LNG üzemanyagtöltő állomás létesítése Budapesten

A PAN-LNG-4-DANUBE Projekt (PL4D) célja az Európai Unió alternatív üzemanyagokkal kapcsolatos stratégiájához kapcsolódóan a cseppfolyósított földgáz (LNG, a továbbiakban: LNG) felhasználásának elterjesztése a hazai közúti, vízi és vasúti közlekedésben. Cégünk e programban kapott jelentős előkészítési feladatokat.

További részletek
Átadták Európa első LNG folyami töltőállomását Kölnben

Munkatársunk, Dr. Somogyi Andrea abban a megtiszteltetésben részesült, hogy személyes meghívót kapott a töltőállomás átadóünnepségére. A meghívó apropója az volt, hogy Magyarországon, a Csepel-sziget déli szegletében ugyancsak LNG töltőállomás létesítése kezdődött, melynek megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére cégünk, a Solver Unio Kft kapott megbízást.

További részletek
A SolverEnergy társadalmi felelősségvállalása
SolverEnergy társadalmi felelősségvállalása

A világ nagyrésze az embertársainkat és gazdaságunkat drámaian súlytó vírusjárvánnyal küzd. Cégünk kötelessége, hogy részt vegyen a probléma leküzdésében, ezért mérnökirodai szolgáltatásainkat, vállalt kötelezettségeinket továbbra is határidőben elvégezzük, ugyanakkor maximálisan betartjuk a járványkezelés előírásait. Cégünk minden munkatársa teljes Home Office munkarendben ügyfeleink rendelkezésére áll.

 

További részletek
TAO kedvezmény
Energiahatékonysági TAO kedvezmény

Akár 15 millió eurónak megfelelő adókedvezményt is kaphatnak azok a vállalkozások, amelyek az elmúlt egy évben energiahatékonysági beruházásba kezdtek.

Most, a jelenlegi válsághelyzetben különösen fontos minden vállalkozás számára kiadásainak csökkentése. Ennek egyik lehetősége a társasági adókedvezmény igénybevétele, melyet még akár a tavalyi évre vonatkozóan is igénybe vehetnek.

További részletek
Napsugárzás, napfénytartam és felhőzet Magyarországon

Az éghajlat kialakításánál alapvető az a sugárzó energia, amely a Napból a földfelszínre jut. A besugárzás területi eloszlását két tényező határozza meg: a földrajzi szélesség, valamint a felhőzet mennyisége. Hazánk területén az országon belül tapasztalható kis szélességkülönbség miatt a döntő szerepet a felhőzet játssza.

További részletek
Kockázatok és hozamok előadás

Budapesten két helyszínen tartottunk előadást energetikai szakreferensek részére az energiamenedzsment technikai eszközeiről, méréstechnológiai módszerekről, az ISO 50001-ről valamint az energiahatékonysági beruházások társasági adókedvezményéről.

További részletek
Energiahatékonyság a középületek felújításában
Energiahatékonyság a középületek felújításában

Az energiahatékonyság egyre nagyobb szerepet játszik a középületek felújításában is; erre a tényre irányítja rá elsősorban a közszféra figyelmét az Európai Unió INTERREG EUROPE 2014-2020 Programja által finanszírozott „REBUS – REnovation for Energy efficient BUildings” elnevezésű projektje.

További részletek
InnoEnergy Acceleration Prime Magyarország 2018
InnoEnergy Acceleration Primer Magyarország 2018

Az EH Invest 2018 tavaszán útjára indítja díjmentes vállalkozásfejlesztési programját Magyarországon. A képzés az energiaipar, okos városok, mobilitás és közlekedési szektorok startupjainak, ötletgazdáinak ajánlott és belépést jelent az InnoEnergy befektetéseihez.

További részletek
Megújulókra vált a világ legnagyobb sörgyártója
Zöldre vált a Carlsberg

A világ egyik legnagyobb sörgyártója, a Carlsberg-csoport ambiciózus tervet hirdetett a fenntarthatóság terén. A „Together Towards ZERO” fantázianevű projektben nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, minthogy 2030-ra nulla emissziós szintet érnek el a világszerte található összes sörfőzdéjükben.

További részletek
CNG üzemanyag ellátás
CNG üzemanyag ellátás

A tavalyi évben 55 százalékkal nőtt a CNG-értékesítése Magyarországon. A 2016-os egész évet tekintve összesen 12,4 millió köbméter bio- és földgáz üzemanyagot használtak fel járművek hajtására. Ez markáns növekedést mutat a gázüzemű közlekedés irányába.

További részletek