Állásajánlatok
TAO-kedvezmény célú energiaaudit

 

Bizonyára az Ön vállalata is elvégzett energiahatékonyságot eredményező felújítást, beruházást az elmúlt évben.

Vegye igénybe ezt a kiemelkedően jelentős társasági adókedvezményt és csökkentse látványosan beruházási költségeit!

Az adókedvezmény igénybevételéhez szükséges energiahatékonysági megfelelést igazoló minősítést vállalatunk

 • 1992 óta stabil alapítói értékrenddel,

 • felkészült energiaszakértői tudással,

 • prudens mérnökirodai működéssel

a SolverEnergy Kft nyújtja megfelelési garanciával.

 

Az adókedvezmény a beruházás vagy felújítás energiahatékonysági megfelelősége esetén vehető igénybe, legyen szó targoncacseréről, világításkorszerűsítésről, kohófelújításról, folyadékhűtő-, szivattyú-, villanymotor cseréről vagy bármely egyéb technológiai célú berendezés (pl. szerver) cseréjéről. 

Az adókedvezmény igénybevétele nagy szakértelmet, felelős gondolkodást igényel. Ne higgyen a felelőtlenül és olcsón összecsapott energetikai ügynökajánlatoknak, nem éri meg!

Bízza ránk az ügyintézést, mi vagyunk ebben az Ön felelős gondolkodású partnerei!

A TAO kedvezmény mértéke

Az adózó által igénybe vehető adókedvezmény mértéke nem haladhatja meg adózónként, továbbá beruházásonként, felújításonként, a beruházáshoz, felújításhoz igényelt összes állami támogatással együttesen, jelenértéken a beruházás, felújítás elszámolható költsége

 • Közép-Magyarország régió kormányrendelet szerint nem támogatható településein 30 százalékának,
 • Közép-Magyarország régió kormányrendeletben meghatározott támogatható településein 35 százalékának,
 • Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Közép-Dunántúl vagy Nyugat-Dunántúl régióban 45 százalékának megfelelő mértéket, de legfeljebb a 15 millió eurónak megfelelő forintösszeget.

A kedvezmény igénybe vehető a beruházás üzembe helyezése és üzemeltetése esetén a beruházás üzembe helyezésének adóévében, vagy az azt követő öt adóévben.

Az igénybevételhez szükséges: energiahatékonysági igazolás

Az igénybevételhez az adózónak rendelkeznie kell az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás 176/2017. (VII. 4.) Korm. rendelet szerinti energetikai auditor szervezet minőségi igazolásával, amely alátámasztja, hogy beruházása energiahatékonysági célokat szolgáló beruházásnak minősül.

Az energiahatékonysági igazolást a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal névjegyzékében szereplő energetikai auditáló szervezet állítja ki az adózó kérelmére. Az igazoláshoz szükséges energetikai auditot készíteni a beruházást megelőző és a beruházással elért állapotról, ami alapján kimutatható az energiamegtakarítás. 

A SolverEnergy Kft az elmúlt évben mintegy 300 millió forint társasági adókedvezmény visszaigénylésében prudens módon segítette ügyfeleit. 

SolverEnergy Kft energia auditor MEKH névjegyzéki jelölése: EASZ-97/2019. 

Auditorszervezetünk eljárási rendje

Auditorszervezetünk a vizsgált beruházás vagy felújítás  minőség igazolása vonatkozásában elvégzi:

 • a tervezett beruházással vagy felújítással érintett műszaki rendszer előzetes energetikai felmérését és a tervezett korszerűsítési programmal elérhető energiamegtakarítás becslését, az eredményekről írásosan tájékoztatja Megbízót,
 • összehasonlításokat végez egy alternatív, kevésbé energiahatékony korszerűsítési program energiahatékonysági mutatóinak vizsgálatával
 • az üzembe helyezését követően a 2015. évi LVII. törvény és a 122/2015 (V.26.) Korm.rendelet szerinti beruházással érintett műszaki rendszerre vonatkozó energetikai auditot folytat,
 • az energetikai audit eredményeit Megbízó nevében a MEKH-nál regisztrálja,
 • a 176/2017. (VII. 4.) Korm. rendelet szerinti energiahatékonysági célokat szolgáló beruházási minőség igazolást kiállítja.

Audit lefolytatásának menete

 • Minden megbízásunk egy projektindító megbeszéléssel kezdődik, melyben megállapodunk a teljesítés operatív részleteiről (főbb mérföldkövek, adatszolgáltatások, helyszíni szemlék, stb.).
 • Auditor szervezetünk heti egyszeri alkalommal e-mailben előrehaladási jelentést küld az elvégzett feladatokról Megbízó képviselőjének.
 • Auditor szervezetünk feladatainak befejezését követően az energetikai auditot tartalmazó részletes szakértői elemzést és igazolást elektronikusan megküldi Megbízónak véleményezésre.
 • A szakértői jelentés elfogadását követően a teljesítésről Felek teljesítési jegyzőkönyvet vesznek fel, majd ezt követően Auditor szervezetünk képviselője az „Energetikai Auditokkal kapcsolatos Adatszolgáltatás Elkészített Energetikai Auditok Bejelentése” című „ÁNYK” nyomtatványt elektronikusan megküldi MEKH részére.
 • Az adóvizsgálatokért felelős adószakértői team elvégzi az érintett beruházás vagy felújítás költségnemeinek részletes átvizsgálását és az elszámolható adókedvezmény mértékéről szakértői állásfoglalást küld Megbízónak.

Ha Ön energiahatékonysági célokat is szolgáló beruházások vagy felújítások bármelyikét tervezi és adókedvezmény igénybevételére készül, akkor érdemes felkeresni minket már a beruházás megkezdése előtt és konzultálni a legoptimálisabb adókedvezményi konstrukció kialakításáról.

A TAO kedvezmény igénybevételéről illetve a TAO kedvezmény részletszabályairól további cikkeket olvashat weblapunkon, vagy tekintse meg Referenciáinkat 

Több mint 100 elégedett ügyfél – Prudens szakértői szolgáltatás – 14.000 MWh energiamegtakarítás!

SZÍNTISZTA ENERGIA